2023, február 6.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Zaharova: két főre csökken az orosz diplomaták száma a barátságtalan országokban

Az egyes barátságtalan államokban tartózkodó orosz diplomaták száma nem haladja meg a kettőt – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője a TVC orosz tévécsatorna műsorában.

“Ami a nagykövetségeket illeti, a diplomáciai jelenlétünket valóban minimalizáltuk bizonyos országokban, nagyrészt azokban az uniós országokban, amelyeket barátságtalannak nyilvánítottunk. Csak egy vagy két diplomatánk van bizonyos országokban” – mondta Zaharova.

Oroszország továbbra is fenntartja diplomáciai jelenlétét ezekben az országokban, “mert ott vannak az állampolgárok és honfitársaik, ott vannak a szervezetek, amelyeknek minden nap szükségük van dokumentumok, születési bizonyítványok, útlevelek kiállítására, fordítások hitelesítésére és így tovább. Ez egy rutinfeladat, amelyet el kell végezni, nem csupán azért, hogy fenntartsunk némi diplomáciai jelenlétet. Minden nap dolgoznak” – jegyezte meg a szóvivő.

Moszkva soha nem volt kezdeményezője annak, hogy a kapcsolat megszakításával oldják meg a problémákat – mondta a diplomata.

“Ez abszurd, de pontosan ez történik a másik oldalról” – tette hozzá Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...