2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Zaharova elítélte az EU-t, amiért egy orosz sebészt is szankciókkal sújtottak

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szombaton “szentségtörésnek” nevezte a Leonyid Rosal sebész elleni szankciókat.

“Hogyan magyarázná ezt valaki? A nyugatiak tudatlansága? Lehetséges. Rosszindulat és gyűlölet? Ez is lehetséges” – írta a Telegramon a szóvivő.

“De szerintem van még egy ok. Ez a szentségtörés végső soron azt kell, hogy megmutassa, mi a fény és mi a sötétség”.

Az Európai Unió szombaton a tizedik szankciócsomagot vezette be Oroszországgal szemben, 87 személyt és 34 szervezetet korlátozva.

Feketelistán szerepelnek többek között Valerij Fadejev orosz emberi jogi tanácsos, Leonyid Rosal sebész, Jevgenyij Primakov, a Független Államok Közössége ügyeivel, a külföldön élő honfitársakkal és a nemzetközi humanitárius együttműködéssel foglalkozó szövetségi ügynökség vezetője, Vjacseszlav Duhin, a moszkvai régió miniszterelnök-helyettese és Tatjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó