2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Zaharova: az amerikai média nem vesz tudomást Biden mentális problémáiról

Az amerikai média figyelmen kívül hagyja a valóságot Joe Biden elnök romló szellemi képességeiről, ahelyett, hogy őszintén beszélne róla – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Biden nyilvános szereplései során “egyes kérdésekre nem megfelelően reagál, vagy egyáltalán nem reagál arra, amit mondanak vagy kérdeznek tőle. Összezavarodik az előtte álló emberektől – mondta a diplomata pénteken.

A kérdést Rory Suchet, az RT riportere vetette fel, aki azt mondta, hogy Bidennek “vannak problémái”, amelyek valószínűleg az elnök előrehaladott korával kapcsolatosak, amit Zaharova visszautasított.

“Egy idős korban lévő ember is lehet bölcs, és egy fiatal, fizikailag fitt ember is lehet ostoba” – érvelt.

Zaharova elismerte Biden hatalmas politikai tapasztalatát, 80 éves korában, de megjegyezte, hogy a körülötte lévő embereknek gondosan kell irányítaniuk a cselekedeteit, amikor a nyilvánosság előtt van – és hogy a helyzet még súlyosabb lehet a magánéletben.

“Sajnálom, az emberekkel történnek dolgok. De ijesztő, amikor az USA vezetője… egy halottat lát a közönség soraiban” – jegyezte meg Zaharova. A diplomata nyilvánvalóan egy tavaly szeptemberi incidensre utalt, amikor Biden egy beszéd közben megkérdezte, hol van a néhai Jackie Walorski kongresszusi képviselőnő. A törvényhozó az előző hónapban halt meg autóbalesetben.

A Fehér Ház alábecsülte a baklövést, Karine Jean-Pierre sajtótitkár pedig azt állította, hogy Walorski “a fejében járt” az elnöknek, mielőtt még ugyanazon a héten vendégül látta volna a családot. Biden támogatói félresöpörték a kétségeket azzal kapcsolatban, hogy mentálisan készen áll-e a jövő évi újraválasztásra és egy második ciklusra, ami azt jelentené, hogy 86 éves lenne, mielőtt távozna hivatalából.

Zaharova azt javasolta, hogy az emberek “legyenek őszinték magukkal” a helyzetet illetően, és legalább “ne féljenek beszélni róla”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó