2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Zaharova: a nyugati pénzügyi és katonai támogatás nélkül Kijev egy napot se bírna ki

Egyre több jel utal arra, hogy Ukrajnában nyílt konfrontáció van Oroszország és a NATO között, és egyre nő a konfliktusba Kijev oldalán bevont szövetségi szakértők száma – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki tájékoztatóján.

“Az ukrán hadsereg már régóta teljes mértékben a nyugati fegyverszállításoktól, hírszerzésüktől, kiképzőiktől és zsoldosaiktól függ. Egyszerűen csak egy eszköz” – mondta a diplomata.

“Egyre több olyan tény kerül napvilágra, amely arra utal, hogy Ukrajnában konfrontáció van Oroszország és a NATO között. A szövetséges országok egyre több katonai szakértője harcol egy tucat katonai magáncégben és az ukrán fegyveres erőkben”.

Zaharova szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rezsimje nem habozik megtenni azt, amit a Nyugat mond neki, vagyis “folytatni a harcot a keserű végsőkig és az utolsó ukránig”.

“Kész feláldozni polgárai életét és sorsát, amíg folytatódik a pénzügyi és katonai támogatás, amely nélkül a kijevi hatóságok egy napot sem bírnának ki” – mutatott rá a szóvivő.

Szerinte mindaz, ami történik, egyben “a Fehér Ház pénzügyi csalásának álcája” is. “Annak érdekében, hogy a NATO-t még jobban belerángassák a konfliktusba, hogy még több pénzt és lehetőséget osszanak ki és mutassanak be, a Zelenszkij-rezsim szándékosan veszélyes provokációkba, szélsőségességbe megy át, a terrorista tevékenység egyre több elemét vezeti be akcióiba” – tette hozzá Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...