2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Zaharova: a koldulás és a csavargás a kijevi rezsim jelenlegi diplomáciájának alapja

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője “koldulásért és csavargásért” bírálja Vaszil Mirosnicsenkót, Ukrajna ausztráliai nagykövetét, miután közösségi finanszírozási felhívást indított közösségi oldalain, hogy lányát egy londoni elit egyetemre küldhesse.

“Ez nem vicc” – írta Zaharova vasárnap egy Telegram-posztban, kifejtve, hogy a nagykövet a közösségi finanszírozási oldal linkjét tette közzé hivatalos Facebook- és Twitter-fiókján.

“Először azt írta, hogyan mutatott a lányának amerikai egyetemeket, majd arról számolt be, hogy a lány az ő lenyűgöző története után a brit képzést választotta” – folytatta Zaharova a bejegyzést.

“A koldulás és a csavargás a kijevi rezsim jelenlegi “diplomáciájának” alapja” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Ukrajnát már “elherdálták” az ilyen trükközéssel.

Egy múlt havi Facebook-bejegyzésében Mirosnicsenko elmondta, hogy négy évvel ezelőtt Kaliforniába vitte lányát, Jaroszlavát (Jaszja) egy autós kirándulásra, hogy egyetemeket nézzen meg. Mivel Jaszja nemrég töltötte be a 19. életévét, elmondta, hogy a lány úgy döntött, hogy egyik amerikai iskolát sem választja, és helyette a University College Londonban fog kémia és menedzsment szakon tanulni, amely intézmény a Times Higher Education rangsorában a 18. helyen áll a világon.

Mirosnicsenko egy linket tett közzé Jaszja adománygyűjtő felhívásához, aki 30 000 fontot (36 400 dollárt) kér a tandíj és a megélhetési költségek fedezésére az első londoni évéhez.

Jaszja azt írta a közösségi finanszírozásra szakosodott weboldalon, hogy egy ukrán menekülteknek szóló program keretében brit vízumot kapott, és jogosult a belföldi tandíjra. Az UCL-en ez azt jelenti, hogy a nemzetközi diákoknak felszámított 31 200 font helyett csak 9250 fontos éves díjat fog fizetni, ugyanúgy mint a brit diákok.

“Ez még mindig óriási összeg a családomnak, amit elő kell teremteni” – írta. “Ezért szükségem van a támogatásotokra”.

Mirosnicsenko március óta Ukrajna ausztráliai és új-zélandi nagykövete. Bár nettó vagyona nem nyilvános, nagyon valószínűtlen, hogy a családja nem tudja kifizetni Jaszja egyetemi tandíját.

A diplomata egy kijevi tanácsadó cég vezérigazgatója és egy ukrán médiával foglalkozó civil szervezet társalapítója. A lvivi/Lembergi Ukrán Katolikus Egyetem is úgy jellemzi, mint az intézmény “régi barátját és adományozóját”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...