2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

WSJ: a nyugati szankciók megerősítették Oroszország és Irán kapcsolatát

Oroszország és Irán erősíti kapcsolatait a két állam elleni nyugati szankciók fényében, ami aggasztja Washingtont – írta Benoit Faucon rovatvezető a Wall Street Journal (WSJ) című lapban.

A cikk szerint “Irán és Oroszország minden eddiginél szorosabbra fűzi kapcsolatait, mivel nemzetközi elszigeteltségük a két szilárd amerikai ellenséget a nagyobb kereskedelmi és katonai együttműködés felé tereli, ami aggasztja Washingtont”.

“A két állam közösen ellenzi az Egyesült Államok vezette világrendet, és mindkettő szenved a kemény amerikai szankciók miatt. De egészen az idei évig a kapcsolataikat nyomasztotta ellentétes kérdések Szíriában, Irán külföldi beavatkozással szembeni történelmi gyanakvása, valamint Oroszország Közép-Ázsiában és a Kaukázusban domináns hatalomként betöltött történelmi szerepe” – írja Faucon.

Úgy véli: “Egy szorosabb orosz-iráni szövetség segítene mindkét országnak enyhíteni a nyugati szankciók hatását azáltal, hogy új piacokat találjanak termékeiknek és fellendítenék a katonai együttműködést”.

Ugyanakkor a cikk szerint “Összességében a kétoldalú kereskedelem idén 10%-kal nőtt Oroszország és Irán között. Oroszország szerint 2021-ben a két ország közötti kereskedelem 80%-kal magasabbra, 4 milliárd dollárra ugrott.”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...