2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Washington Post: Ukrajna kimerítette az ellentámadás lehetőségeit

Ukrajna kimerítette az ellentámadás lehetőségeit – írja Washington Post című amerikai lap.

“Úgy tűnik, hogy Ukrajna kifogyott a lehetőségekből az ellentámadásra, amelyet a tisztviselők eredetileg Kijev döntő hadműveletének harangozott be, hogy azzal jelentős területeket foglal vissza idén” – olvasható a cikkben.

A lap szerzői szerint az, hogy Ukrajna nem tud döntő sikert felmutatni a harctéren, felveti a félelmet, hogy a konfliktus patthelyzetbe kerül, és a nemzetközi támogatás csökkenhet.

“Elemzők szerint a frontvonal megerősítésére tervezett modernebb fegyverek vagy a még tartalékban lévő, teljesen bevethető erők nélkül nem valószínű, hogy Ukrajna képes lesz áttörést elérni az ellentámadásban” – írja a lap.

Korábban, augusztus 19-én a CNBC arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg ellentámadása nem járt jelentős áttöréssel, annak ellenére, hogy harckocsik, tüzérség és más, a Nyugat által szállított fegyverek álltak rendelkezésére. Az amerikai F-16-os vadászgépek jövőbeni szállítása Kijevnek nem lesz “sorsfordító” Ukrajna számára, mivel hónapokba, ha nem évekbe telik, amíg az ukrán pilóták kiképzése során maximalizálni tudják az F-16-osok képességeit – tette hozzá a csatorna.

Augusztus 17-én Andreas Marlow Bundeswehr tábornok rámutatott az Ukrán Fegyveres Erők aggodalmára a nagyszámú tiszt elvesztése miatt. Kifejtette, hogy az ukrán hadsereg igényei megváltoztak, és Kijev most nagy hangsúlyt fektet a tisztképzésre. Pontosította, hogy korábban az ukrán erők a védelmi taktikára és a városi hadviselésre vonatkozó képzésben volt érdekelt.

A The New York Times még augusztus 7-én számolt be az ukrán erők hatalmas veszteségeiről az ellentámadás során. A lap szerint a katonák azzal vádolták a parancsnokságot, hogy újoncokat küldött a frontra harcolni. Mások a NATO-országokban tartott többhetes alapkiképzés elégtelenségét kifogásolták. A harcosok arra is rámutattak, hogy az amerikai haditechnikai eszközök nem felelnek meg a harctéri realitásoknak.

Oroszország különleges hadművelete a Donbassz védelméért folyik, amelynek lakói nem voltak hajlandók elismerni a 2014-es ukrajnai puccs eredményét. A művelet végrehajtásáról szóló döntést a térségben az ukrán csapatok fokozott ágyúzása miatt kiéleződött helyzet miatt hozták meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó