2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Washington Post: jövő nyárra csúszik az ukrán pilóták kiképzése az F-16-os vadászgépre

Az ukrán pilóták kiképzését amerikai F-16-os vadászgépek vezetésére többször elhalasztották. A legfrissebb információk szerint a kiképzés jövő nyárra csúszhat. Erről ukrán képviselők számoltak be.

“A hat ukrán pilótából álló első csoport várhatóan csak jövő nyáron fejezi be az F-16-osokon való kiképzést” – írja a The Washington Post című lap, ukrán képviselőkre hivatkozva.

Kijev azt reméli, hogy a vadászgépek megváltoztatják az ellentámadás menetét, amikor megjelennek a harctéren.

A Politico című amerikai lap riporterei megtudták, hogy az ukrán fegyveres erők az alacsony angol nyelvtudás miatt nem tudják elkezdeni a kiképzést. Ezt megelőzően az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij augusztusban jelentette be az F-16-osok pilótaképzését.

A Nyugat azt ígérte, hogy csak akkor szállítja a vadászgépeket, ha az ukrán pilóták megtanulják vezetni azokat. Most Ukrajnának nincs légi előnye az Oroszországi Föderációval szemben.

Csehországból szállított F-16-os szimulátorral “repült” Zelenszkij

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó