2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Vučić szerb elnök durván helyretette a belgrádi ukrán nagykövetet

Aleksandar Vučić szerb elnök dühösen kommentálta Volodimir Tolkacs ukrán nagykövet kijelentését, miszerint Kijev egyre nehezebben érti Belgrád érveit, amelyekkel elutasítja az Oroszország elleni szankciókat – jelentette az N1 televíziós csatorna.

“Ha a külföldi diplomaták úgy gondolják, hogy eljött az idő, hogy szemtelenül nyomást gyakoroljanak hazánkra, akkor rossz pillanatot választottak. Még azoknak sem engedjük meg, akik sokkal erősebbek. Semmi rosszat nem tettünk Ukrajna ellen” – mondta Vučić.

Hozzátette, hogy Ukrajna valaki mást oktasson ki, és felszólított, hogy ne mondják meg Szerbiának, hogy mit tegyen.

“Több tucat szerb fiú és lány halt meg a NATO bombázása során. Nem emlékszem egyetlen ukrán követelésre sem az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésére vagy szankciók bevezetésére” – tette hozzá az elnök.

A szerb elnök arra az interjúra reagált, amelyet Tolkacs előző nap adott az N1-nek. Azt mondta a televíziónak, hogy Kijevnek nagyon nehéz megértenie Szerbia szankciókkal kapcsolatos álláspontját, és sürgette Belgrádot, hogy csatlakozzon az oroszellenes politikához. Ezenkívül Ukrajnának és Szerbiának segítenie kell egymást katonai és technikai támogatásban – mondta.

Vučić többször kijelentette, hogy Szerbia nem osztja a Nyugat álláspontját Oroszországgal kapcsolatban. Hangsúlyozta például, hogy a köztársaság nem támogatja a szankciókról szóló 36 határozatot, mert saját nemzeti és állami érdekei vannak, amelyekből nem enged.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...