2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin karácsonyi és új évi jókívánságait küldte Orbán Viktornak

Vlagyimir Putyin jókívánságait küldte karácsony és 2022-es új év alkalmából a külföldi államok és kormányok vezetőinek – köztük Magyarország kormányfőjének -, valamint a nemzetközi szervezetek vezetőinek.

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének küldött gratuláló üzenetében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben sokat tettek az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztése érdekében, és különösen fontos a két ország együttműködése a koronavírus elleni küzdelemben.

“Arra számítok, hogy továbbra is szorosan együtt fogunk működni a kétoldalú és nemzetközi napirenden lévő aktuális kérdésekben. Várom, hogy hamarosan találkozzunk a következő évben” – áll a gratuláló üzenetben, amit a Kreml weboldalán közöltek.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor február elején találkozik majd egymással – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erősítette meg a közösségi oldalán.

A miniszter, aki kedden Barátságért kitüntetést vett át az orosz külügyminisztertől, posztjában megjegyezte, hogy minden idők legeredményesebb éve volt az idei a magyar-orosz együttműködés szempontjából.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28632″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó