2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Vitalij Klicsko jóváhagyta az ukrán főváros evakuálási tervét

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy az ukrán főváros hatóságai jóváhagyták az esetleges orosz invázió esetére kidolgozott evakuálási tervet – közölte az ukrán főváros sajtószolgálata.

“A városi szolgálatok már dolgoznak egy katonai jellegű vészhelyzet megelőzésén” – idézte a sajtószolgálat Klicsko szavait.

“Erőfeszítéseink arra irányulnak, hogy megelőzzük vagy megakadályozzuk az esetleges provokációkat, és ellenálljunk egy katonai támadásnak. Egy világos terv szerint cselekszünk”.

Klicsko szerint “a fővárosra vonatkozóan jóváhagytak egy evakuálási tervet, amely meghatározza az evakuációs központok helyét, a szükséges számú járművet és az evakuáltak elhelyezésére szolgáló biztonságos területeket”.

Nyugaton és Kijevben az utóbbi időben egyre többször hangzik el aggodalom Moszkva állítólagos ukrajnai inváziós előkészületeivel kapcsolatban. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője alaptalan hisztériakeltésnek minősítette ezeket a kijelentéseket, hangsúlyozva, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést. A Kreml sajtófőnöke ugyanakkor nem zárta ki, hogy az ilyen állítások igazolására esetleg provokációk is történhetnek, és figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktus erőszakos megoldására tett kísérletek rendkívül súlyos következményekkel járnának.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29518″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó