2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva
Array

Visszatért Oroszországba a három éve Észak-Szíriában elrabolt orosz világutazó

Visszatért Oroszországba Konsztantyin Zsuravlov orosz világutazó, akit három éve rabolt el és tartott fogságban egy fegyveres csoport Észak-Szíriában – közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az 1981-es születésű Zsuravlovot 2013 októberében rabolták el. Az FSZB nem közölte, melyik fegyveres csoport ejtette fogságba az orosz állampolgárt.

Az orosz biztonsági szolgálat hozzátette, miután alávetették a világutazót a szükséges eljárásoknak, átadták a férfit a családjának.

A TASZSZ orosz hírügynökség korábbi közlése szerinte Zsuravlovnak Aleppó város egyik negyedében veszett nyoma, amikor is az “Egyedül a sivataggal” című projektjét forgatta. Az orosz hírügynökség szerint a világjárót az at-Tauhíd Brigád, a korábban az egyik legjelentősebb aleppói iszlamista csoport rabolta el. Az orosz férfit azzal vádolták, hogy a damaszkuszi rezsimnek kémkedett.

Az at-Tauhíd Brigád a későbbiekben csatlakozott az iszlamista és világi ideológiák széles spektrumát képviselő Dzsabhat as-Samíja (Levant Front) ernyőszervezethez.

Egy szíriai biztonsági tisztviselő korábban elmondta, Zsuravlovnak nem volt hivatalos engedélye arra, hogy Szíria területére lépjen, így a szíriai hatóságok nem tudnak felelni azért, ami vele történt.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...