2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Világméretű politikai és katonai következményekre figyelmeztetett a londoni orosz nagykövetség

A brit vadászgépek szállítása a kijevi rezsimnek katonai és politikai következményekkel jár az egész világra nézve – áll a londoni orosz nagykövetség kommentárjában, amelyet a RIA Novosztyi hírügynökség közölt.

“Szeretném emlékeztetni a londoni kormányt: a lelkiismeretén szárad, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén véres betakarítás lesz az újabb eszkalációs fordulóból, valamint az ebből eredő katonai és politikai következményekből az európai kontinensre és a világra nézve” – áll a közleményben.

A diplomáciai képviselet megjegyezte, hogy az ukrán csapatok nyugati harci repülőgépeket vetnének be a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok városainak lakónegyedei, valamint az orosz védelem alá került Herszon és Zaporizzsja régiók elleni légitámadások során.

Oroszország a maga részéről válaszolni fog a brit fél bármilyen barátságtalan lépésére – összegzett a nagykövetség.

Szerdán a Wall Street Journal arról számolt be, hogy London fontolóra vette a vadászgépek átadásának lehetőségét a kijevi rezsimnek. Rishi Sunak miniszterelnök később azt mondta, hogy az Egyesült Királyság valóban nem zárta ki ezt a lehetőséget. Emellett a Sky News szerint felkérte Ben Wallace védelmi minisztert, hogy derítse ki, mely repülőgépek adhatók át az ukrán hadseregnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó