2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Videón, ahogy az orosz őrhajó figyelmeztető lövést ad le a brit hadihajó felé, amely behatolt az orosz vizekre

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) közölte a felvételeket, amelyen a Defender brit romboló a Fekete-tenger északnyugati részén, a Fiolent-fok közelében, három kilométer mélyen behatolt az orosz felségvizekre.

A brit hajó nem reagált arra a figyelmeztetésre, hogy fegyvert fognak használni ellene. Az orosz őrhajó 11 óra 06 perckor és 11 óra 08 perckor adott le figyelmeztető lövést, a figyelmeztető bombavetés 11 óra 19 perckor történt, a brit romboló pedig 11 óra 19 perckor hagyta el az orosz felségvizeket.

A Kreml tudatos és kitervelt provokációnak minősítette az incidenst.

“Abban az esetben, ha az elfogadhatatlan provokatív akciók a jövőben is megismétlődnek, ha ezek túl messzire mennek, semmilyen olyan lépés nem zárható ki, amely az Oroszországi Föderáció határainak törvényes védelmét szolgálja” – jelentette ki arra a kérdésre válaszolva, hogy hasonló esetben elképzelhető-e célzott orosz csapás.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26517″]

A Krím félsziget határvédelmét az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat látja el.

Valerij Geraszimov vezérkari főnök szerdán, még az incidenst megelőzően, a IX. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei hadihajóinak manőverei az orosz határok közelében “nyilvánvalóan provokatív természetűek”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó