2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Videó: ukrán önkéntesek fa gépkarabélyokkal gyakorolnak az oroszok ellen

Az ukrán területvédelmi egység tagjai és önkéntesek terepgyakorlaton vettek részt vasárnap Kijevben egy elhagyatott gyárterületen.

A szervező Nemzeti Hadtest elnevezésű szélsőséges párt szerint készen kell állniuk az orosz invázió esetén az ellenség visszaverésére. A kiképzésen férfiak és nők is részt vettek, ahol fából készült gépkarabélyokkal készültek visszaverni a benyomuló orosz erőket.

A külföldi hírszerzési információk szerint az Oroszországi Föderáció folytatja a csapatösszevonást az ukrán határ mentén azzal a céllal, hogy inváziót indítson. Eközben kormányunk nem tesz megfelelő lépéseket az ország és a lakosság felkészítésére, hogy készen álljon a megszállás elleni védekezésre. Ilyen körülmények között saját erőinkre kell támaszkodnunk, és nyílt orosz offenzíva esetén készen kell állnunk az ellenség visszaverésére” – olvasható a Nemzeti Hadtest honlapján közzétett közleményben.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28669″]

Pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy az orosz “fenyegetés” miatt kialakult pánik megviseli Ukrajnát.

“Tankok járják az utcákat? Nem, de az érzés olyan, ha nem itt vagy… Angliában, Németországban, Franciaországban, Litvániában – beszéltem a litván elnökkel és más vezetőkkel – a média azt a benyomást kelti, hogy háború folyik, hogy csapatok vannak az utcákon, mozgósítás van, az emberek megindultak valahová. Ez nem így van. Nincs szükségünk erre a pánikra. És ez egy nagyon fontos pont” – mondta Zelenszkij.

Szombaton az orosz külügyminisztérium is kijelentette, hogy indokolatlan pánikot keltett a média az ukrajnai helyzet körül.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS