2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Videó: ukrán önkéntesek fa gépkarabélyokkal gyakorolnak az oroszok ellen

Az ukrán területvédelmi egység tagjai és önkéntesek terepgyakorlaton vettek részt vasárnap Kijevben egy elhagyatott gyárterületen.

A szervező Nemzeti Hadtest elnevezésű szélsőséges párt szerint készen kell állniuk az orosz invázió esetén az ellenség visszaverésére. A kiképzésen férfiak és nők is részt vettek, ahol fából készült gépkarabélyokkal készültek visszaverni a benyomuló orosz erőket.

A külföldi hírszerzési információk szerint az Oroszországi Föderáció folytatja a csapatösszevonást az ukrán határ mentén azzal a céllal, hogy inváziót indítson. Eközben kormányunk nem tesz megfelelő lépéseket az ország és a lakosság felkészítésére, hogy készen álljon a megszállás elleni védekezésre. Ilyen körülmények között saját erőinkre kell támaszkodnunk, és nyílt orosz offenzíva esetén készen kell állnunk az ellenség visszaverésére” – olvasható a Nemzeti Hadtest honlapján közzétett közleményben.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28669″]

Pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy az orosz “fenyegetés” miatt kialakult pánik megviseli Ukrajnát.

“Tankok járják az utcákat? Nem, de az érzés olyan, ha nem itt vagy… Angliában, Németországban, Franciaországban, Litvániában – beszéltem a litván elnökkel és más vezetőkkel – a média azt a benyomást kelti, hogy háború folyik, hogy csapatok vannak az utcákon, mozgósítás van, az emberek megindultak valahová. Ez nem így van. Nincs szükségünk erre a pánikra. És ez egy nagyon fontos pont” – mondta Zelenszkij.

Szombaton az orosz külügyminisztérium is kijelentette, hogy indokolatlan pánikot keltett a média az ukrajnai helyzet körül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...