2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Videó: súlyos veszteségeket szenvedtek az ukránok Artyomovszk (Bahmut) közelében

Az orosz harcosok jelentős veszteségeket okoztak az ukrán csapatoknak Artyomovszk (Bahmut) közelében – közölte Leonyid Paszecsnyik, az LNR megbízott vezetője a Telegram-csatornáján.

“Az artyomovszki fronton aktívan dolgoznak a csecsen különleges erők az Ahmat egységei, akiknek határozott fellépése lehetővé tette, hogy nem csak jelentős veszteségeket okozzanak az ellenségnek, hanem 13 nacionalistát, valamint öt egységnyi trófeafelszerelést is szereztek” – írta.

Paszecsnyik szerint két harckocsiról, két gépkocsiról és egy páncélozott harcjárműről van szó.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a múlt héten jelentette be, hogy az Ahmat különleges erők harcosait Artyomovszk irányába vezénylik. Csütörtökön parancsnokuk, Apti Alaudinov azt mondta, hogy az Artyomovszk melletti Klishchiivka falu orosz ellenőrzés alá került. Azt is megjegyezte, hogy a harcosok ettől a településtől Kurdiumivkáig tartanak egy vonalat.

Gyenyisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője elmondta, hogy Klishchiivkatól északnyugatra folytatódnak a harcok. Az ukrán fegyveres alakulatok megpróbálják elfoglalni a falu közelében lévő magaslatokat, és tüzérségi tűzzel támogatják csapataikat.

Artyomovszk, a Donyecktől északra fekvő donbásszi város a 2014 nyarán lezajlott harcok után a DNR Kijev által ellenőrzött területén maradt. Az orosz csapatok 2023. május 20-án hosszas harcok után foglalták el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó