2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva

Videó: Oroszország bemutatta új lopakodó drónját – itt az Ohotnyik-B (Vadász)

Egy új orosz lopakodó pilóta nélküli nehéz harci repülőgépet – a Szuhoj S-70 Ohotnyik-B-t – tekintették meg az orosz védelmi minisztérium képviselői kedden, a novoszibirszki repülőgépgyárban.

Alekszej Krjvorucsko orosz védelmi miniszterhelyettes újságíróknak elmondta, hogy az Ohotnyik-B földi tesztelésére néhány napon belül kerül sor a néhány hónap múlva tervezett repülés előtt.

“Ez [a pilóta nélküli harci repülőgép] mind önállóan, mind repülőgépek által irányítva is használható lesz. Ez a jármű képes lesz a “levegő-föld” és a “levegő-levegő” kategóriájú célpontok eltalálására” – mondta Szergej Szurovikin, az Orosz Légierő parancsnoka.

Krivoruchko bejelentette továbbá, hogy az orosz védelmi minisztérium szerződést kíván kötni az S-70 Okhotnik-B sorozatgyártására.

A Rosztek állami vállalat sajtónyilatkozatában megjegyezte, hogy a jármű egy “rendkívül intelligens” rendszer, amely képes a feladatok széles skáláját megoldani egyénileg, csoportosan és együttesen, valamint a személyzettel repülő gépekkel is.

Az “Ohotnyik” program fejlesztése 2011-ben kezdődött. A hagyományos sugárhajtású prototípus első repülésére 2019 augusztusában került sor. Ugyanebben az évben került sor az első közös repülésre egy Szu-57-es vadászrepülőgéppel.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”21528″]

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...