2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Videó: megnősült a Romanov nagyherceg az egykori cári fővárosban, Szentpéterváron

Több mint egy évszázad után újra uralkodói esküvő zajlott az egykori cári fővárosban, Szentpéterváron: Georgij Mihajlovics Romanov nagyherceg olasz menyasszonyával, Victoria Romanovna Bettarinivel kelt egybe a Szent Izsák székesegyházban, több száz külföldi vendég jelenlétében – közölte a hírt a Ria Novosztyi.

“Ez volt az első hely Oroszországban, ahová visszatértünk. Nagyon-nagyon közel áll családunkhoz” – mondta az esküvő szentpétervári helyszínének kiválasztásáról a nagyherceg a Fontanka orosz hírportálnak.

II. Miklós utolsó orosz cárt, feleségét és öt gyermeküket 1918 júliusában megölték a forradalmi gárdisták Jekatyerinburgban. A cáron és családján kívül a bolsevikok még számos más Romanovot is kivégeztek, a család megmaradt tagjai menekülni kényszerültek, nagy részük Franciaországban vagy az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le. Így tett Kirill Vlagyimirovics nagyherceg, II. Miklós unokatestvére, Georgij Mihajlovics dédapja is, aki 1921-ben az orosz trón helytartójának nevezte, 1924-ben pedig címzetes orosz cárrá kiáltotta ki magát.

Trónigényéhez az alapot az öröklési törvény és az a tény szogláltatta, hogy ekkorra jóformán ő lett a család rangidős tagja. Halála után egyetlen fia, Vlagyimir Kirillovics nagyherceg örökölte a címet. Házassága miatt azonban a család egy része elutasította jogát a trónra. A nagyhercegnek egyetlen gyermeke született, Marija Vlagyimirovna nagyhercegnő, akire a nagyherceg átörökítette orosz uralkodói címét.

Georgij Mihajlovics Romanov nagyherceg és Victoria Romanovna Bettarini esküvője Szentpéterváron

A nagyhercegnő gyermeke Georgij Mihajlovics, aki életét Spanyolországban és Franciaországban töltötte, és 1992-ben látogatott először Oroszországba. Ma Moszkvában él, ahol jótékonysági programokon dolgozik. A 39 éves Bettarini tavaly áttért az orosz ortodox hitre, és felvette a Victoria Romanovna nevet.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”18506″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS