2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Videó: megnősült a Romanov nagyherceg az egykori cári fővárosban, Szentpéterváron

Több mint egy évszázad után újra uralkodói esküvő zajlott az egykori cári fővárosban, Szentpéterváron: Georgij Mihajlovics Romanov nagyherceg olasz menyasszonyával, Victoria Romanovna Bettarinivel kelt egybe a Szent Izsák székesegyházban, több száz külföldi vendég jelenlétében – közölte a hírt a Ria Novosztyi.

“Ez volt az első hely Oroszországban, ahová visszatértünk. Nagyon-nagyon közel áll családunkhoz” – mondta az esküvő szentpétervári helyszínének kiválasztásáról a nagyherceg a Fontanka orosz hírportálnak.

II. Miklós utolsó orosz cárt, feleségét és öt gyermeküket 1918 júliusában megölték a forradalmi gárdisták Jekatyerinburgban. A cáron és családján kívül a bolsevikok még számos más Romanovot is kivégeztek, a család megmaradt tagjai menekülni kényszerültek, nagy részük Franciaországban vagy az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le. Így tett Kirill Vlagyimirovics nagyherceg, II. Miklós unokatestvére, Georgij Mihajlovics dédapja is, aki 1921-ben az orosz trón helytartójának nevezte, 1924-ben pedig címzetes orosz cárrá kiáltotta ki magát.

Trónigényéhez az alapot az öröklési törvény és az a tény szogláltatta, hogy ekkorra jóformán ő lett a család rangidős tagja. Halála után egyetlen fia, Vlagyimir Kirillovics nagyherceg örökölte a címet. Házassága miatt azonban a család egy része elutasította jogát a trónra. A nagyhercegnek egyetlen gyermeke született, Marija Vlagyimirovna nagyhercegnő, akire a nagyherceg átörökítette orosz uralkodói címét.

Georgij Mihajlovics Romanov nagyherceg és Victoria Romanovna Bettarini esküvője Szentpéterváron

A nagyhercegnő gyermeke Georgij Mihajlovics, aki életét Spanyolországban és Franciaországban töltötte, és 1992-ben látogatott először Oroszországba. Ma Moszkvában él, ahol jótékonysági programokon dolgozik. A 39 éves Bettarini tavaly áttért az orosz ortodox hitre, és felvette a Victoria Romanovna nevet.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”18506″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó