2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Videó: megérkeztek a brit páncéltörő rakéták Ukrajnába

Az Egyesült Királyság rövid hatótávolságú páncéltörő rakétákat szállított Ukrajnába, és egy kisebb csapatot is küldött az országba, amelynek a kiképzés lesz a feladata.

A helyi média arról számolt be, hogy a szállítmány NLAW néven ismert vállról indítható rakétarendszereket tartalmazott. Ezeket főleg harckocsik és más páncélozott járművek megsemmisítésére tervezték, és Svédország az Egyesült Királyság közösen fejlesztette ki őket.

Ukrajna az elmúlt években egyre inkább rászorult a Nyugat katonai segítségére. Kijev 2021-ben 30 Javelin páncéltörő rakétarendszert kapott Washingtontól.

2015 óta több tucat brit katona tartózkodik Ukrajnában, az Egyesült Királyság pedig kötelezettséget vállalt arra, hogy segít az ukrán haditengerészet újjáépítésében.

Ben Wallace brit védelmi miniszter elmondta, jogos és indokolt aggódni amiatt, hogy az ukrán határ közelében gyülekező mintegy 100 ezer orosz katonával egy Ukrajna elleni inváziót terveznek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó