2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Videó: Jakutszkban -43 fokban merültek a jeges vízbe vízkeresztkor

Jakutszkban egészen extrém körülmények között került sor az Oroszországban hagyományos jeges mártózásra. A szibériai városban -43 fokot mutatott a hőmérő, amikor a helyi úszóklub tagjai vízkereszt alkalmából megmártóztak.

Vízkeresztkor a keleti keresztény egyházak hívei jelképesen lemossák magukról bűneiket, azt mondják, aki ilyenkor megfürdik, egész évben egészséges lesz.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”25168″]

Az ortodox kereszténység egyik legősibb ünnepén Krisztusnak a Jordán folyóban való megkeresztelkedéséről emlékeznek meg.

Évről évre több millióan mártóznak meg a szakemberek által előkészített kereszt alakú lékekben Oroszországban.

Az orosz ortodox hívők a jeges vízbe merülés előtt keresztet vetnek, és imádkozva háromszor megmerítkeznek abban. A templomokban ilyenkor vízszentelést tartanak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb amerikai “önkéntest” likvidáltak az orosz erők Artemivszkben/Bahmutban

A Guardian arról számolt be, hogy egy amerikai "önkéntes", a 33 éves Pete Reed meghalt Bahmut közelében, miután egy orosz rakéta eltalálta a járművet,...

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...