2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Videó: fegyveres ukrán katona sétál át illegálisan a belarusz határon

A Belarusz Állami Határbizottság arról adott tájékoztatást, hogy az ukrán oldalról egy fegyveres férfi illegálisan átlépte a határt.

Az ügynökség sajtószolgálata szerint ez november 19-én 16:00 óra körül történt.

A Szlovenszkó (ukrán oldalon – Visztupovics) vasúti ellenőrző pontnál lévő videokamera rögzítette, amint egy fegyveres férfi ukrán területen a határ irányába halad. Ezt követően illegálisan átlépte a határt, amely a vasúti híd közepén halad át, és Fehéroroszország területére lépett” – áll a közleményben.

A belarusz területen a férfi fotózott és videózott, és keresett valamit, vagy valamit elhelyezett a hóban. A határőrök ellenőrzést tartanak a helyszínen.

“Az ukrán területvédelmi erők és más, határ menti félkatonai alakulatok gyenge fegyelme provokatív helyzeteket teremt a határon, ami fegyveres ellenségeskedéshez vezethet” – állapította meg az Állami Határbizottság.

Október elején Aliaksandr Lukasenko belarusz elnök azt mondta, hogy Ukrajna provokációkat szervez a határon, és akár 15 000 fős egységet telepített oda. Hangsúlyozta, hogy a belarusz hadsereg nem vesz részt az ukrajnai orosz különleges műveletben, és Minszk feladatának nevezte, hogy megakadályozza a területét érő csapásokat, különösen Lengyelország, Litvánia és Lettország felől.

Ugyanakkor a Belarusz Állami Határbizottság többször is provokációkat regisztrált az ukrán oldalról. Különösen azt jegyezték meg, hogy az ukránok utakat és hidakat aknásítottak, fokozott járőrözést folytattak, és ukrán drónokat lőttek le Belarusz légterében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...