2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Videó: B-17-es bombázó és egy kisebb vadászgép ütközött össze egy amerikai légibemutatón

Két repülőgép semmisült meg szombaton a Texas állambeli Dallasban egy légi bemutatón történt légi ütközésben. Egy B-17-es bombázó és egy kisebb vadászgép repülési útvonala keresztezte egymást, ami pusztító balesetet eredményezett.

A rendezvényen készült videofelvételeken látható, amint a négymotoros B-17-es alacsonyan repül a Dallas Executive repülőtér felett, amikor a kisebb gép – egy Bell P-63 Kingcobra – nagy sebességgel keresztezte az útját. Mindkét repülőgép az ütközéskor széttört, és a földre érve felrobbant.

Miközben a roncsok zápora zúdult a földre, legalább az egyik pilóta ejtőernyőn ereszkedett.

A pilóták állapota jelenleg nem tisztázott, és a cikk írásakor még nem jelentettek áldozatokat a szétszóródó roncsok miatt. A B-17-es bombázók háborús időkben általában tízfős személyzettel repültek, de a lezuhant gép személyzetének összetétele jelenleg nem ismert.

Az incidens a Wings Over Dallas rendezvényen történt, amely egy évente megrendezett show, ahol a második világháborúból származó repülőgépeket, valamint katonai járműveket és történelmi rekonstrukciókat mutatnak be.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...