2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Videó: az ukrán elnök szerint ezeket a katonákat már megölték az oroszok a Kígyó-szigeten, de úgy látszik hazudott

Az orosz Védelmi Minisztérium közölte, hogy a Kígyó-szigeten tartózkodó összes ukrán katona megadta magát, amelyről felvételt is közöltek. Ukrajnában már eltemették és posztumusz kitüntették őket – amit a teljes nyugati sajtó megevett és címlapon közölt.

Az orosz védelmi minisztérium tegnap közölte, hogy a szigeten tartózkodó 82 ukrán katona önként megadta magát az orosz fegyveres erőknek.

Aláírtak egy dokumentumot, amellyel megtagadják a harci műveletekben való részvételt, majd hazaengedik őket a családjukhoz – közölte a minisztérium. Élelmet és vizet kaptak és buszokkal Szevasztopolba szállították őket.

Zelenszkij korábban azt állította, hogy a Kígyó-szigeten az összes határőrt megölték.

„Ez egy orosz hadihajó. Azt ajánljuk, tegyék le a fegyvereiket és adják meg magukat, hogy elkerüljük a vérontást, és a szükségtelen áldozatokat. Ellenkező esetben tüzet nyitunk” – ezzel az üzenettel jelentkezett be rádión egy orosz hadihajó a Kígyó-szigetet védő ukrán helyőrségnél. Azonban csattanós választ kaptak: Orosz hadihajó, cseszd meg magad!

Ezután az ukrán és nyugati sajtó azt közölte, hogy az orosz hadihajó porig bombázta a szigetet, ami szintén hazugság.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó