2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Videó: az ukránok már tönkre is tettek két Leopard 2 harckocsit Lengyelországban

Az ukrán fegyveres erők tagjai, akiket Lengyelországban képeznek ki a Leopard 2 harckocsik irányítására, sikerült letépniük az egyik harckocsi tornyát, amikor két harcjármű összeütközött – közölte Piotr Pawełka lengyel tartalékos katonatiszt.

“Az ukrán katonák, akik a még lengyel Leopard 2A4-eseken képeztek ki, egyszerűen egymásba hajtottak. Valószínűleg így történt: az egyik harckocsi beleszaladt a másikba, ráhajtott annak páncélzatára, majd nekicsapódott a toronynak, és egyszerűen leszakította a tornyot” – mondta a YouTube-csatornáján közzétett videóban.

A nyugalmazott tiszt több felvételt is beillesztett a videóba az esetről, az egyik képen látható, ahogy egy Leopard2A4 harckocsi tornyát leszakítja az ütközés. Más képeken a harckocsi burkolatának eleje látható, amelyen nagy mennyiségű szennyeződés és valószínűleg lánctalpnyomok láthatók.

Leopard harckocsik az ukrán erőknek

A német védelmi minisztérium korábban arról számolt be, hogy március 27-én 18 darab Leopard 2 A6 típusú harckocsi érkezett Ukrajnába. A portugál védelmi minisztérium szerint Kijev további három Leopard 2A6 típusú harckocsit kapott. Spanyolország szintén elküldte az első hat Leopard harckocsit Ukrajnának.

Boris Pistorius német védelmi miniszter szerint a Német Szövetségi Köztársaság Lengyelországgal és más országokkal együtt két zászlóalj Leopard 2 harckocsi szállítására vállalkozik, ami valamivel több mint 60 harcjárművet jelent.

Túlértékelt “csodafegyver”

A Kijevnek szállított német Leopard harckocsik túlértékeltek, és nem “csodafegyver” – mondta korábban Jiří Šedivý tábornok, a cseh hadsereg volt vezérkari főnöke a Czdefence magazinnak adott beszélgetésben.

“A törökök Leopárdokat használtak az Iszlám Állam elleni szíriai hadműveletben, és néhány művelet során legalább tíz egységet vesztettek el” – emlékeztetett a tábornok.

Douglas McGregor, a Pentagon volt főtanácsadója a maga részéről a YouTube csatornáján azt mondta, hogy az orosz páncéltörő rakétarendszerek az ukrán Leopárdokat és Abramsokat elégetnék az ukrán fegyveres erők offenzívája esetén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó