2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Videó: az orosz védelmi miniszter repülőgépéhez közelített a NATO F-18-asa, de jött a Szu-27-es

Egy F-18-as NATO vadászgép próbálta megközelíteni az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu repülőgépét a nemzetközi légtérben a Balti-tenger felett kedden, amikor a miniszter gépet kísérő egyik Szu-27-es közbelépett és sikeresen elüldözte.

Az orosz védelmi tárca által közölt felvételeken jól látható, hogy a NATO gépe megpróbálja megközelíteni a minisztert szállító repülőgépet. A tárcavezető repülőgépét két Szu-27-es kísérte Kalinyingrádból.

Szergej Sojgu kedden Kalinyingrádból repült Moszkvába, amikor a nemzetközi légtérben a Balti-tenger felett megjelent a NATO F-18-asa.

A három balti ország nem rendelkezik vadászrepülőkkel, ezért 2004 óta – amikor Litvánia, Lettország és Észtország belépett a szövetségbe – a NATO látja el a Baltikum légtérének védelmét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...