2023, november 29.
-1.1 C
Budapest
-1.5 C
Moszkva

Videó: az orosz légvédelem ellenséges támadást vert vissza a Belgorodi terület felett

Az orosz légvédelmi erők a Belgorodi terület feletti égbolton lelőtték az ukrán Uragan többszörös rakétavető rendszer kilenc lövedékét – közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata.

“Szeptember 30-án hajnalban, moszkvai idő szerint 3 óra 45 perc körül meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete, hogy az Uragan többszörös rakétavető rendszer kilenc lövedékének felhasználásával terrortámadást hajtson végre az Oroszországi Föderáció területén lévő létesítmények ellen” – áll a minisztérium közleményében.

Vjacseszlav Gladkov területi kormányzó szintén beszámolt a Belgorod és a Belgorodi terület feletti légvédelmi rendszerek munkájáról.

“Az előzetes adatok szerint nincsenek áldozatok és károk sem keletkeztek” – írta.

A Belgorodi területet Ukrajna a különleges hadművelet kezdete óta rendszeresen lövi. Különösen gyakran támadják a határ menti járásokat.

Tavaly április 11. óta az egész régióban magas szintű terrorveszély van érvényben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó