2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

Videó: az orosz határ felé menekül a lakosság Donyeckből

Felszólították a donyecki lakosságot, hogy meneküljenek Oroszországba, mert a nyugati fegyverzettel megerősített ukrán erők bármikor támadást indíthatnak a Donyecki Népköztársaság ellen – közölte a régió vezetője.

A “Donyecki Népköztársaság” lakóit az oroszországi rosztovi régióba evakuálják a térségben tapasztalható növekvő feszültség miatt – közölte Gyenisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

Tömegek indultak autóval az orosz határ felé. Az első szervezett buszok ma este helyi idő szerint 20 órakor indulnak Oroszországba.

Donyeckben szól a polgári védelem szirénája

“Mától, február 18-tól megkezdődött a lakosság tömeges, központosított kivonulása Oroszországba. Mindenekelőtt a nőket, a gyermekeket és az időseket evakuálják” – mondta Pusilin a “Donyecki Népköztársaság” polgáraihoz intézett videoüzenetében.

Hozzátette: “Az Oroszországgal létrejött megállapodás alapján készen állnak a polgárok elhelyezésére szolgáló helyek a rosztovi régióban. Az evakuáltakat minden szükséges eszközzel ellátják”.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29796″]

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29806″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...