2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Videó: az orosz és a kínai légierő közös légi járőrözést hajtott végre

Az orosz és a kínai légierő közös légi járőrözést hajtott végre az ázsiai-csendes-óceáni térségben a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger vizei felett – jelentette az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata november 30-án.

A minisztérium szerint a járőrözésben orosz TU-95MS stratégiai rakétahordozók és kínai Xian-6K stratégiai bombázók voltak. Az Orosz Légierő SzU-30SM és SzU-35S repülőgépei biztosították a csoport kíséretét. Az útvonal egyes szakaszain külföldi országok vadászgépei is kísérték a rakétahordozókat.

A védelmi minisztérium azt is megjegyezte, hogy az orosz gépek repülésének időtartama mintegy 8 óra volt. Az őrjáratok során először fordult elő, hogy orosz repülőgépek Kínában lévő repülőtéren szálltak le, kínai repülőgépek pedig orosz területen lévő repülőtéren landoltak.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a feladatok végrehajtása során a két ország repülőgépei szigorúan a nemzetközi jog előírásainak megfelelően jártak el, és nem sértették meg idegen országok légterét. Az eseményre a 2022-re vonatkozó katonai együttműködési terv rendelkezéseinek végrehajtása keretében került sor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...