2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Videó: a Donbasszban harcoló ukrán erők üzemanyag ellátását támadták az orosz erők

Az orosz fegyveres erők megsemmisítettek egy dnyipropetrovszki olajtárolót, amely a ukrán fegyveres erők számára szállított üzemanyagot a Donbasszban.

Az orosz csapatok csapást mértek az ukrán fegyveres erők kommunikációs és ellátási infrastruktúrájára – közölte a védelmi minisztérium egy október 26-i hadjelentésében.

“Az ukrán katonai csoportosulás kommunikációs csomópontja megsemmisült a Harkovi területen található Prikolotne város közelében. Megsemmisült egy Dnyipropetrovszk melletti olajtároló, ahonnan gázolajjal látták el a donbászi csapatok egy részét” – olvasható a közleményben.

Az ellenséges veszteségek a három fő érintkezési vonalon egy nap alatt meghaladták a 300 főt – olvasható a jelentésben.

Kupjanszk irányában az ukrán erők öt egymást követő kísérletet tett az orosz állások megtámadására az LNR Kuzemivka irányában, amelyeket mind visszavertek az orosz és szövetséges erők.

“Az orosz csapatok aktív akciói visszaszorították az ellenséget az eredeti pozícióikba. Több mint 160 ukrán fegyveres, öt harckocsi, kilenc páncélozott harcjármű és tíz kisteherautó semmisült meg” – közölte a védelmi minisztérium.

Krasznij-Liman irányában több mint 70 ukrán katonát, két harckocsit, öt BMP gyalogsági harcjárművet, egy páncélozott személyszállítót és öt kisteherautót számoltak fel.

A Mikolajiv-Krivorozskoje irányban az ellenség minden kísérletét visszaverték, hogy a Herszon környéki Isenka, Bruskyns’ke, Pjatihatki és Kosara települések irányában előrenyomuljon. Akár 125 ukrán katona, hét páncélozott harcjármű és 13 egyéb jármű semmisült meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...