2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Videó: 200 új T-90-es orosz tank jelent meg a Donbasszban Luganszknál

Az orosz hadsereg új T-90M Proriv harckocsikat kapott. A járműveket már elszállították arra a területre, ahol a különleges katonai műveletben használják őket. Ezek az orosz fegyveres erők meglévő egységeit fogják erősíteni.

A legújabb orosz T-90M Proriv harckocsik a Nyizsnyij Tagilban található Uralvagonzavod gyárban készültek. A harcjárművek intelligens védelmi rendszerrel vannak felszerelve az amerikai Javelin páncéltörő rakétarendszerek ellen. Ha a rakétairányító rendszer elfogja a tank automatikusan az ellenség felé irányítja a tornyot.

Katonai szakértők szerint az új harckocsik nemcsak a védelmi vonal megtartásában, hanem a támadó műveletek végrehajtásában is döntő szerepet játszhatnak. Meg kell jegyezni, hogy a harcjárművek éppen időben érkeztek. Az őszi sáros időjárás miatt a berendezések használata az elmúlt hetekben akadályokba ütközött. A hideg idő beköszöntével azonban a talaj megfagy, és rengeteg lehetőség lesz a tankok használatára.

Csak emlékeztetőül: nemrég jelentették, hogy Csehország 90 T-72-es harckocsit szállít Ukrajnának az év végéig. Most már biztosan kijelenthetjük, hogy ezek a harcjárművek méltó ellenfelet kapnak az orosz T-90M Proriv harckocsik személyében.

Orosz Telegram csatornák szerint összesen 200 új T-90M “Proriv” harckocsit szállítottak a  különleges katonai művelet helyszínére. Nem zárható ki azonban, hogy a közeljövőben folytatódnak a modern haditechnikai eszközök szállítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...