2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Végre-valahára EBESZ megfigyelők az ukrán-orosz határon, ukrajnai frontjelentés, dezertálások az ukrán seregből

1, Az EBESZ megfigyelők elkezdték szolgálatukat teljesíteni az ukrán-orosz határon, jelentette be a mai napon Paul Picard, az EBESZ küldetés vezetője. AZ Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) négy képviselője kapcsolódik be a munkába, ami tényleg örvendetes hír.

Picard hozzáfűzte,hogy ő vezeti a küldöttséget, és rajta kívül még három ember már munkába is állt a mai nappal, továbbá elmondta, hogy hamarosan újabb kollégák érkeznek. Az EBESZ csapat feladata, hogy az ukrán-orosz határ mentén fekvő határátkelők (Gukovo és Donetsk) működését vizsgálja.
Összesen 16 EBESZ megfigyelő érkezik a régióba, akik nyolc országból érkeznek: Magyarországról, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Moldovából, Kirgizisztánból, Tádzsikisztánból, Kazahsztánból és Ukrajnából.
A veszélyes munkatevékenység miatt golyóálló mellényeket és rohamsisakot hordanak a megfigyelők, illetve külön kifejezték hálájukat a orosz hatóságoknak, akik segítik őket, illetve védik is az esetleges támadásoktól.

2, Luganszkban az ukrán hadsereg idősek otthonát lőtte szét, öt idős ember meghalt.

3, Gorlovkában az elmúlt két nap alatt 32 ember vesztette életét, köztük 8 gyermek, a sebesültek száma 7O körüli.

4, Donyecket 152 mm-es howitzer tarack nezéztüzérséggel löveti az ukrán haderő de már komolyabb hangszereken is játszik arrafelé az ukrán sereg, úgy mint 2S3 Akatsiya, BM-30 Smerch, de  BM-27 Uragan-ok is bevetésre kerültek.

2S3 Akatsiya: (152.4 mm D-22 howitzer ágyúval szerelve)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

152 mm-es howitzer tüzérségi ágyú:

BM-30 Smerch

 

BM 27 Uragan:

 

5, A felkelők Slavjanski zászlóaljáénak 1., 2. és 4. támadó egysége, a Kalmius dandárral kiegészülve feloldotta a blokád alól a Sahtjorszk és Torez közötti utat. 2 ukrán tank és 1 Nona kilövésre került.

6, Tegnapi napon több mint 40 ukrán katona elhagyta katonai őrhelyét, és átkeltek az orosz határon, majd kijelentették, hogy nem hajlandók tovább harcot vívni saját népük ellen, mondta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szóvivője, Vaszilij Malaev.

“Szombaton, moszkvai idő szerint körülbelül 20:30-kor 41 ukrán katona elhagyta a katonai őrhelyeket, és megérkeztek az ukrán-orosz határon fekvő Izvarino ellenőrzőponthoz. Kérték a helyi milíciát, hogy segítsenek nekik átjutni a határon, mivel ők nem szeretnének saját népük ellen harcolni, mondta Malaev. Minden katona át tudta lépni a határt a donyecki ellenőrzőpontnál, tette hozzá a szóvivő.

Közben egy orosz kórházban az ukrán határ közelében már kezelik a sebesült ukrán katonákat. Néhányan közülük már kijelentették, hogy nem hajlandóak tovább harcolni az ukrán hadseregben, csak a mozgósítási törvények kényszerítették őket az eddigi harcra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó