2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Válasz: Oroszország felfegyverzett fregattot küld Szíriába

A Szíria elleni amerikai agresszióra válaszul, Oroszország cirkálórakétákkal felfegyverzett fregattot küld a Tartúszban található orosz bázisra – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

A hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy az Admiral Grigorovics fregatt az orosz Fekete-tengeri Flottából érkezik a Földközi-tengerre.

A diplomáciai forrás megerősítette, hogy a hadihajót Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel felszerelve küldik Szíriába.

Putyin: az USA agressziót követett el és megsértette a nemzetközi jogot

Putyin úgy látja, hogy a Szíriára mért amerikai csapással egy szuverén ország ellen követtek el agressziót, megsértették a nemzetközi jogot, ráadásul mindez kitalált ürüggyel történt.

Bizonyíték nélkül

Az Egyesült Államok semmilyen bizonyítékot nem mutatott azzal kapcsolatban, hogy a szíriai kormányerőknek vegyifegyver-készletei lennének. A Kreml szóvivője korábban elmondta, hogy a vegyifegyverek megsemmisítésének tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, az ENSZ szakosított szervezete rögzítette. Dmitrij Peszkov szerint az orosz elnök úgy véli, tovább súlyosbítja a helyzetet az a tény, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyták a vegyi fegyver terroristák által történt bevetését.

Szíria is elítélte az amerikai agressziót

A szír kormány “kirívó agressziónak” minősítette a pénteki amerikai légicsapást, amelyben legkevesebb 15 ember, köztük civilek vesztették életüket és jelentős anyagi kárt okoztak. Damaszkusz kategorikusan tagadta a vegyifegyver-támadással kapcsolatos vádakat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...