2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Ursula: Ukrajnának havi 3-4 milliárd euróra van szüksége

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken kijelentette, hogy Ukrajnának havonta mintegy 3-4 milliárd euróra van szüksége az alapvető szükségletek fedezésére.

Bejelentette, hogy az Európai Unió 2023-ban havonta mintegy 1,5 milliárd eurót, azaz összesen 18 milliárd eurót fog nyújtani, a többit az Egyesült Államoktól és a pénzintézetektől kapja.

Kínával kapcsolatban Von der Leyen elmondta, hogy Hszi Csin-ping elnök folytatja Peking magabiztos, önállósult irányvonalát”, és arra törekszik, hogy növelje Kína befolyását Délkelet-Ázsiában és globálisan. Figyelmeztetett arra, hogy az EU-nak “nagyon ébernek” kell lennie, amikor Kínától való függőségről van szó, különösen a technológiák és nyersanyagok kereskedelmében. Megismételte, hogy az EU-nak meg kell erősítenie saját kapacitásait, és megbízható beszállítók felé kell diverzifikálnia.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.