2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Uljanov: Európának orosz olaj nélkül kell majd élnie

Oroszország nem fog együttműködni azokkal az országokkal, amelyek támogatták az olajembargót, különösen Európa lesz kénytelen orosz üzemanyag nélkül élni – mondta Mihail Uljanov, Oroszország bécsi nagykövete.

“Ettől az évtől kezdve Európának orosz olaj nélkül kell élnie. Moszkva már világossá tette, hogy nem fog olajat szállítani azoknak az országoknak, amelyek támogatják a piacellenes árplafont. Csak várd ki. Az EU hamarosan azzal vádolja majd Oroszországot, hogy fegyverként használja az olajat” – írta a Twitteren.

Korábban G7-országok és Ausztrália megállapodtak abban, hogy az orosz eredetű olaj megvásárlására vonatkozó árplafon 60 dollár/hordó lesz. A tengeri olajkészletekre vonatkozó úgynevezett felső árplafon december 5-én, a kőolajtermékekre pedig 2023. február 5-től lép hatályba.

Vlagyimir Putyin elnök a kezdeményezést kommentálva korábban azt mondta, hogy Oroszország nem szállít semmit külföldre, ami ellentétes az érdekeivel.

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes a maga részéről hozzátette, hogy Moszkva nem fog olajat exportálni olyan országokba, amelyek árplafont alkalmaznak, “sem 60 dolláron hordónként, sem más áron”. Szerinte Oroszország azokkal fog együttműködni, akik hajlandóak a piaci feltételek mellett működni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...