2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Ukrinform: Ungváron fejsérüléssel találtak rá egy katonai toborzó tisztre, aki a kórházban meghalt

Kárpátalján egy katonai toborzóközpont egyik alkalmazottját egy lőtér közelében találták meg fejsérüléssel, később a kórházban meghalt – írja az Ukrinform hírügynökség.

“Kárpátalján a rendőrség vizsgálja egy katonatiszt halálát, akit a lőtér közelében találtak meg, később a kórházban meghalt” – áll a közleményben.

A rendőrség közleménye szerint Vaszilij Sztetcset, a személyzeti és szociális támogatási központ munkatársát az Ungvár melletti gyakorlótéren találták meg. Hozzátartozói megerősítik, hogy a megtaláláskor az áldozatnál fejsérülést állapítottak meg.

Az ukrán rendőrség kárpátaljai főosztályának képviselője, Hanna Dan megerősítette Sztetsz halálát, hozzátéve, hogy a kórházba érkezése után halt meg. A katona halála miatt “előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság” miatt indítottak eljárást. Elmondása szerint igazságügyi szakértők dolgoznak a halál okának kiderítésén.

Korábban Olekszandr Novikov, az ukrán nemzeti korrupcióellenes ügynökség vezetője közölte, hogy az ország minden szinten megkezdte a katonai bizottságok vezetőinek ellenőrzését korrupció miatt. Zelenszkij csalódást keltőnek nevezte az ellenőrzés előzetes eredményeit. Az Ukrán Állami Nyomozóiroda közölte, hogy több mint 110 ügyben vizsgálódik a katonai bizottságok alkalmazottai ellen visszaélések gyanúja miatt. A katonai bizottságok ellenőrzése számos nagy visszhangot kiváltó korrupciós botrány után kezdődött.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó