2022, augusztus 12.
17.4 C
Budapest
19.3 C
Moszkva
Array

Ukrán tv: a Jobboldali Szektor az ország nemzetbiztonságát fenyegeti

Zűrzavar, pusztítás és hivataliépület-foglalások tanúi lehetnek nap mint nap az ukránok, akik egyelőre csak reménykedhetnek a rendvédelmi szervek, közte a rendőrség kemény fellépésében – hangzott el az ukrán ICTV csatorna tényfeltáró műsorában a kárpátaljai Jobboldali Szektor (PSZ) tevékenységével kapcsolatban.

A tévécsatorna szerint az új hatalomnak kevés volt egy hónap arra, hogy úrrá legyen a helyzeten. Ennek is köszönhető , hogy a kárpátaljai PSZ tagjai vasárnap lerohanták Viktor Medvedcsuk oroszbarát ukrán politikusnak, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátjának és bizalmasának a Vereckei-hágó közelében található hegyi üdülőjét.

A komplexum elfoglalását a kihívóan viselkedő, az idegen vagyonban magukat gazdákként érző fegyveres aktivisták tettüket azzal indokolták, hogy kijevi vezetőik bízták meg őket a létesítmény őrzésével, jóllehet erről semmilyen dokumentumot sem tudtak felmutatni – emlékeztetett a televízió, amelynek riporterét minden indokolást mellőzve nem engedték be a PSZ fegyveresei az általuk megszállt, nagy kiterjedésű üdülő területére.

A létesítményt fenntartó cég vezetője közölte a csatornával, hogy feljelentést tett a rendőrségen, kérve a magántulajdon védelmének biztosítását, és büntetőeljárás megindítását azok ellen, akik azt megsértették. A televízió megkeresésére a kárpátaljai rendőrségen elmondták, hogy a magánterületre történő önkényes behatolás bűncselekmény, s házkutatást is csak hatósági szervek végezhetnek. Ugyanakkor a rend őrei arra is emlékeztettek, hogy sok ukrán az álarcos embereket népi bosszúállóknak tekinti, miközben igényli azt, hogy rend legyen, ne anarchia.

A hegyi üdülőtelepen egyszerre több tucat, terepszínű ruhát és golyóálló mellényt viselő, baseballütőkkel, lég-, sőt tűzfegyverekkel felszerelt aktivista igyekszik érvényesíteni a hatalmát – emlékeztetett a műsor, amely szerint a PSZ tagjai részéről Ukrajna-szerte mindennaposak a rendbontások, sőt utcai tűzpárbajok is előfordulnak közöttük, miközben a rendőrség tehetetlen. A „forradalmárok” immáron az ország nemzetbiztonságát fenyegetik – vonta le a következtetést az ukrán ICTV csatorna.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....