2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Ukrán terrorcselekmények megakadályozásáról számolt be az FSZB

Oroszországi légi és szárazföldi tömegközlekedés elleni ukrán terrortámadási kísérlet megakadályozásáról számolt be szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Moszkva megyében az FSZB szerint őrizetbe vettek egy ötvenéves ukrán állampolgárt, akit azzal vádolnak, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megbízásából terrortámadás elkövetésére készült. A férfi két Igla típusú hordozható légvédelmi rakétarendszert csempészett be az Észtországon keresztül Oroszországba. A fegyvereket elrejtette.

A szolgálat szerint a gyanúsított megbánta tettét és együttműködik a nyomozásban.

Szervezett csoport általi illegális fegyverbeszerzés és -tárolás címén indult büntetőeljárás ellene.

Brjanszkban őrizetbe vettek egy másik ukrán állampolgárt, akinek a bérelt lakásán egy rögtönzött, három kilogramm TNT-vel egyenértékű robbanószerkezetet foglaltak le, valamint az ukrán különleges szolgálatokkal való kapcsolattartásra szolgáló kommunikációs eszközöket. A gyanú szerint a férfi terrorcselekményre készült város egyik közlekedési terminálján. Ellene terrorcselekmény előkészítése, valamint robbanóanyagok és robbanóeszközök szervezett csoportban történt illegális megszerzése, tárolása, szállítása és szállítása címén büntetőeljárás indult.

A gyanúsított az FSZB szerint Kijevből Észtországon keresztül érkezett Brjanszkba és arra készült, hogy egy szállítási és logisztikai vállalat egyik raktárában nagyerejű pokolgépet helyezzen el.

Elemzők az orosz médiában arra hívták fel a figyelmet, hogy a Darja Dugina orosz újságírónő augusztus 20-i , Moszkva megyei meggyilkolásával meggyanúsított, ukrán állampolgárságú Natalja Vovk Észtországba távozott a robbantás után, a szintén ukrán Bohdan Ciganenko, akit merényletben való bűnrészességgel gyanúsítanak, pedig onnan érkezett Oroszországba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...