2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Ukrán rakétagyár és lőszerraktár megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca

Az orosz csapások számos kulcsfontosságú célpontokat találtak el Ukrajnában, a megsemmisített infrastruktúrák között volt egy rakéták gyártására használt létesítmény is – jelentette pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadsereg “célzott csapást mért nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel, amelyeket légi, tengeri és felszíni platformokról lőttek ki” ukrajnai célpontokra – közölte a minisztérium a hadjelentésében.

A megtámadott helyszíneket úgy jellemezte, hogy azok Kijev “katonai irányítási rendszeréhez, katonai-ipari komplexumához és a kapcsolódó üzemanyag- és energetikai infrastruktúrához” tartoztak.

A megtámadott célpontok között voltak “rakéták gyártására használt létesítmények” és egy lőszerraktár, amelyben “nyugati nemzetek által szállított és a csapatokhoz szállításra előkészített tüzérségi lövedékek” voltak. A csapások megzavarták az ukrán hadsereg logisztikáját – értékelte a minisztérium.

A Naftogaz ukrán gázipari óriásvállalat csütörtökön arról számolt be, hogy Oroszország a csütörtöki rakétacsapása során gázkitermelő létesítményeket támadott, legalább két telephelyet megsemmisítettek, mások pedig megrongálódtak. Denis Smihal ukrán miniszterelnök a délkelet-ukrajnai Dnyepr városában lévő Juzsmasz rakétagyártó vállalatot ért csapásról számolt be.

Az orosz hadsereg október elején kezdte célba venni az ukrán energetikai infrastruktúrát, miután egy halálos robbanás megrongálta a Krími hidat. Moszkva az ukrán katonai hírszerzést okolta a teherautó-robbantásért, és kijelentette, hogy ez csak a legutóbbi ukrán kísérlet volt arra, hogy megkárosítsák az oroszországi polgári infrastruktúrát.

A légicsapások jelentősen károsították az ukrán energiarendszert, és az üzemeltetőket gördülő áramszünetek bevezetésére kényszerítették. A kijevi régió áramszolgáltatójának vezetője a héten arra figyelmeztetett, hogy egyes területeken a súlyosbodó zavarok miatt előfordulhat, hogy a menetrendszerű üzemszüneteket menetrendszerű időszakokkal kell felváltani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...