2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Ukrán légierő: idén már biztosan nem lesz F-16-os védelmünk

Ukrajna 2023 őszén és telén nem lesz képes F-16-os vadászrepülőgépekkel megvédeni a légterét – jelentette ki szerdán egy országos tévéadásban Jurij Ihnat, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivője, akinek a szavait az Interfax Ukraina idézte.

“Már most nyilvánvaló, hogy az ősz és az idei tél folyamán nem fogjuk tudni megvédeni Ukrajnát F-16-os repülőgépekkel” – mondta Ignat.

“Nagy reményeket fűztünk ahhoz, hogy ez a repülőgép egy olyan légvédelem része lesz, amely megvédhet minket az orosz rakéta- és drónterrorizmustól” – tette hozzá.

Mindazonáltal Ihnat megjegyezte, hogy az ukrán személyzet, különösen a pilóták és a mérnökök kiképzésének kérdése is “eltolódott”.

“Úgy tudjuk, hogy pilótáink hamarosan a légi-koalíció tagországaiban fognak tanulni” – mondta a szóvivő.

“Ugyanakkor azonban szükség van a légvédelmünk megerősítésének végrehajtására” – összegezte Ihnat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó