2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva

Ukrán hadihajó tart az orosz felségvizek felé a Krímnél és nem hajlandó irányt váltani

Az ukrán haditengerészet Donbassz nevű hadihajója a Krím félsziget partjainál próbál áthaladni az orosz felségvizeken, és figyelmen kívül hagyja a visszafordulásra vonatkozó orosz figyelmeztetéseket – jelentették orosz határőrök.

Frissítés Az ukrán hajó végül irányt váltott és visszafordult

Az incidensre az Oroszország és Ukrajna közötti feszültségek fokozódása idején került sor, ami nemzetközi szinten is riadalmat keltett.

Az orosz FSZB csütörtökön késő este kiadott közleményében közölte, hogy “december 9-én 9 óra 12 perckor az ukrán haditengerészet “Donbassz” nevű parancsnoki hajója elhagyta Mariupol kikötőjét és elindult a Kercsi-szoros felé”.

A tisztviselők szerint a hajónak nem volt engedélye arra, hogy áthaladjon az orosz ellenőrzés alatt álló Kercsi-szoroson, amely a Fekete-tengert és az Azovi-tengert köti össze.

Az ukrán legénység állítólag kitartott amellett, hogy nem áll szándékukban áthaladni az orosz felségvizeken. Az FSZB szerint azonban “jelenleg a Donbassz 18 tengeri mérföldre van a Kercsi-szorostól, és nem teljesíti az irányváltoztatásra vonatkozó követelményeket. Ezek a cselekmények veszélyt jelentenek a hajózás biztonságára”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...