2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Ukrajna sajnos elveszíti orosz alkohol-piacait

Oroszország eldöntötte ,hogy felfüggeszti az Ukrajnából származó alkohol behozatalát, az orosz fogyasztók jogainak védelmében.

Az orosz Rospotrebnadzor fogyasztói jogvédő szervezet azt nyilatkozta, számos fogyasztóvédelmi szabály megszegése miatt kerül sor az intézkedésre, így augusztus 15-ével felfüggesztik az Ukrajnából származó alkoholos termékek importját.

A korlátozás érinti a legnagyobb ukrán sörforgalmazót, az Oblon-t és a SUN Inbev Ukraine-t és az Ukrainian Distribution Company céget.

Az orosz ellenőrzés során kiderült, hogy számos fogyasztói védelmi szabály került megszegésre ukrán részről a sör, a vodka és egyéb alkoholos italok esetében.

A Rospotrebnadzor elmondta: a mérések és tesztelések során kiderült, az ukrán sör nem felel meg a modern táplákozási értékek előírásainak továbbá a márkák nem rendelkeznek a palackon feltüntetett alkoholtartalommal. Az adatokat és eredményeket megkapta a WTO és az illetékes szervek, mint a Szövetségi Vámhivatal és a Rospotrebnadzor irodák és hivatalok szerte a Föderációban.

A Rospotrebnadzor Július 29-én már kitiltotta az ukrán gyümölcsöket és zöldségeket valamint a konzerv halat, lévén azok megszegték a szigorú orosz fogyasztó-védelmi előírásokat.

Az ukrán veszteség csak az alkoholos termékek orosz letiltásával 251,ooo,ooo amerikai dollár. 

 

Milyen sajnálatos. Talán majd az Európai Unió megveszi tőlük kárpótlás gyanánt. Biztos úgy lesz.

 

Артём

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó