2023, február 9.
-3.7 C
Budapest
-2.8 C
Moszkva

Ukrajna megfenyegette Magyarországot, hogy valami történni fog a Barátság-kőolajvezetékkel

Ukrajna befolyásolhatja a “Barátság-kőolajvezeték” működését, hogy nyomást gyakoroljon azokra az országokra, amelyek nem hajlandóak lemondani az orosz kőolajról – jelentette ki Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója a kijevi biztonsági fórumon – írja a RIA Novosztyi.

A tisztviselő szerint Magyarország kihasználta az ukrajnai helyzetet, és tulajdonképpen zsarolni kezdte az EU-t, de Kijevnek “van egy ütőkártyája a kezében – ez a Barátság-kőolajvezeték”.

“Véleményem szerint nagyon helyénvaló lenne, ha valami történne vele (az olajvezetékkel. – A szerk.). De ismét a kormány és az elnök kezében van a politikai kérdések eldöntése, hogy valóban azon a nyelven akarunk-e beszélni Orbánnal, amit ő ért, és amit az Európai Unióra kényszerít, vagy még nem állunk készen erre” – mondta Zerkal.

Egyes uniós országok, köztük Magyarország, blokkolják az oroszellenes szankciók hatodik csomagjának elfogadását, amely az orosz olajembargót is magában foglalja.

Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködési osztályának igazgatója szerint Európa “a legideálisabb forgatókönyv szerint” csak az energiaforrások 80 százalékát lenne képes helyettesíteni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...