2022, november 27.
6.5 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

Ukrajna labdarúgó-világbajnokságot rendezne

Ukrajna csatlakozna Spanyolország és Portugália pályázatához a FIFA 2030-as világbajnokság megrendezésére – derül ki a The Times beszámolójából.

A brit lap azt állítja, hogy Ukrajna a torna egyik csoportkörének megrendezésére törekszik a terv részeként, amelyről állítólag mindhárom ország kormánya megállapodott.

Spanyolország és Portugália szerdán az európai szövetség, az UEFA székházában tartott sajtótájékoztatón jelenti be az új partnerséget – írja a The Times.

A két ibériai országnak Marokkó lesz a vetélytársa a torna megrendezéséért, emellett egy Uruguayt, Argentínát, Paraguayt és Chilét is magában foglaló dél-amerikai pályázatot is benyújtanak.

Szaúd-Arábia, Görögország és Egyiptom is szívesen pályázik közösen a labdarúgás legnagyobb eseményének megrendezésére, Kína, Ausztrália és Dél-Korea pedig külön-külön is érdeklődést mutat.

Ukrajna már korábban is rendezett nagy labdarúgó-tornát, amikor Lengyelországgal közösen adott otthont a 2012-es UEFA Európa-bajnokságnak.

A jelenlegi körülmények azonban jelentősen eltérnek, figyelembe véve az Oroszországgal fennálló konfliktust és az Ukrajnában uralkodó széles körű zavargásokat.

Oroszország 2018-ban rendezte meg a tornát, amelyet széles körben nagy sikerként üdvözöltek, de Ukrajna nem tudta kvalifikálni magát.

Ukrajna a jövő hónapban a Katarban megrendezésre kerülő 2022-es világbajnokságon sem fog szerepelni, miután júniusban elveszítette a Wales elleni selejtező rájátszás döntőjét.

Ukrajna 2006-ban, Németországban debütált a FIFA világbajnokságán, ahol a negyeddöntőben a későbbi győztes Olaszországtól búcsúztatta, de azóta nem szerepelt a tornán.

A 2026-os világbajnokságra, amelyet az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendeznek majd, 2023 márciusában kezdődik a selejtezősorozat.

Ukrajna várhatóan 2030-ban automatikusan kvalifikálná magát, ha elfogadják a spanyol és a portugál kampányhoz való csatlakozási terveket, és a nemzetek megnyerik a rendezési pályázatot.

A 2030-as világbajnokság pályázatának győztesét a FIFA 2024-es kongresszusán hirdetik ki, amint arról a tanács 2019-es sanghaji ülésén döntés született.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...