2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Ukrajna mától kitiltotta az orosz hajókat a belvizeiről

Az ukrán törvényhozók által még 2020. december 3-án jóváhagyott dokumentum szerint nem léphetnek ukrán belvizekre orosz zászló alatti és olyan hajók amelyeknek tulajdonosai orosz állampolgárok.

Ukrajna belvízi közlekedésre vonatkozó törvénye január elsejétől lépett hatályba.

A jogszabály meghatározza, hogy a külföldi hajók milyen módon juthatnak be Ukrajna belvizeire, Oroszország kivételével, ugyanis a törvény szerint orosz hajó egyáltalán nem léphet be ukrán belvízre.

Az ukrán törvényhozók által még 2020. december 3-án jóváhagyott dokumentum szerint “Ukrajna belvízi útjain <…> teherszállítási tevékenységet kizárólag ukrán hajók vagy olyan külföldi hajók végezhetnek, amelyeknek hajótulajdonosai Ukrajnában bejegyzett gazdasági társaságok” – olvasható a jogszabályban, amely ezután kizárja az orosz zászló alatt közlekedő vagy orosz állampolgárok tulajdonában lévő hajókat.

A törvény szabályozza továbbá az ukrajnai belvízi hajózással kapcsolatos viszonyokat, az azokon elsüllyedt vagyontárgyakat, valamint a hajótulajdonosok felelősségét a belvízi közlekedésre vonatkozó jogszabályok megsértéséért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...
spot_img

Videó