2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrajna két éven belül teljesen felkészült lesz az uniós tagságra a kormányfő szerint

Ukrajna reméli, hogy két éven belül “teljesen felkészült” lesz az uniós tagságra – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök az Il Sole – 24 Ore című olasz gazdasági lapban szerdán megjelent interjúban.

“Ambiciózus tervünk van arra, hogy két éven belül teljes mértékben felkészüljünk az uniós tagságra” – mondta.

Smihal szerdán érkezett Rómába az olasz kormány által szervezett, Ukrajna újjáépítéséről szóló konferenciára. Az eseményen a két ország hatósági és üzleti képviselői vesznek részt. Több mint 600 vállalat részvételére számítanak.

“Biztosak vagyunk abban, hogy szövetségeseinkkel együtt olyan sürgősségi újjáépítési programot fogunk végrehajtani, amely nemcsak Ukrajna, hanem Olaszország és egész Európa javát is szolgálja” – véli Smihal.

“Ukrajna a partnerekkel együtt dolgozik a Marshall-terv megfelelőjén. Olaszország a harmadik legnagyobb gazdaság az Európai Unióban. Az olasz vállalatok kulcsszerepet játszhatnak a helyreállítási tervben. Már most felkérjük az olasz vállalatokat az együttműködésre, mivel a helyreállítási terv idén kezdődik”.

A konferenciát szerda délelőtt Antonio Tajani olasz miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter nyitotta volna meg hivatalosan. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videokapcsolaton keresztül szintén részt vesz majd a konferencián – közölte Tajani.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Smihal várhatóan felszólal a konferencia záróülésén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó