2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Ukrajna: baljós jelek – brutálisan nagy katonai készülődés – hatalmas front-erősítések vihar előtti csend?

Ukrajna vezetése katonai különleges egységeket vezényel Kharkov régióba – Kijev páncélozott katonai harcjárművek százait vezényelte a háború sújtotta “Donbass” régióba, tette ezt a Minszki tűzszünet utáni fegyverszüneti időszakban.

Mai értesülések alapján Kijev rohamtempóban dob át különleges rendeltetésű speciális katonai alakulatokat az északkeleti Kharkov régióba, megerősíteni az államhatárokat és a megyei helyőrségeket. Pjotr Poroshenko ukrán elnök közvetlen parancsára mennek a katonák, aki a parancsot azt követően adta ki, hogy befejezte látogatását Kharkov régióban, mondta el Igor Baluta Kharkov régió kormányzója. Ez a híradat a regionális ukrán helyhatóság hivatalos honlapjára is ki lett posztolva.

 

 

Poroshenko elnök azt javasolta, hogy telepítsenek létre katonai alakulatokat, létesítsenek helyőrségeket Severodonetsk és Lisichansk városaiba, közvetlenül a leszakadt Luganszk régió keleti nyugati sarkába. “Az elnök felkérte a vezérkari főnökét, Viktor Muzhenko vezérezredest, hogy támogassa meg Genaddy Moskal-t (a Kijev által újonnan kinevezett vezetőjét Luganszk régiónak) és fontolja meg katonai helyőrségek és erődök kialakítását Severodonetsk és Lisichansk városokban – mondta el az ukrán sajtószolgálat szombaton.

 

Kijev páncélozott katonai harcjárművek százait vezényelte a háború sújtotta “Donbass” régióba, a Minszki tűzszünet utáni fegyverszüneti időszakban – mondta el Yuri Lutsenko az ukrán elnök tanácsadója.”Nincs jogom rá, hogy pontos számokat mondjak el, de biztosíthatom Önöket, hogy sokszáz páncélosról van szó, akik a frontra mentek az utóbbi időben. Jól tréningezett katonák ezrei váltották fel azokat, akik eddig a frontokon szolgáltak, ezek már nem olyanok mint az eddigiek” – mondta el.

 

Andrei Lysenko az Ukrán Biztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a tűzszünet lehetővé tette Kijevnek, hogy összeszedje magát, új katonákat állítson ki, helyrerázza a sereget, megerősítse az állami erőszakszervezeteket és újjászervezze a fegyveres erőket, befejezze az általános mozgósítás 3. hullámát és ésszerűsítse/racionalizálja a katonai vállalatok működését”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó