2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Ukrajna a háború nemzetközi szponzoraként jelölte meg az Alibabát is

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) közölte, hogy az AliExpress online kereskedelmi platformot üzemeltető Alibaba Group Holding Limitedet az Oroszországgal való együttműködése miatt felvette a “nemzetközi háborús szponzorok” listájára.

“A NAZK az Alibaba Group Holding Limited kínai vállalatcsoportot azért vette fel a háború nemzetközi támogatóinak listájára, mert továbbra is együttműködik Oroszországgal” – áll az ügynökség honlapján közzétett közleményben.

Az Alibaba.COM tulajdonosa egy Szingapúrban bejegyzett cég, az Aliexpress Russia Holding Private Ltd. Megjegyzik, hogy 2023-tól a vállalat továbbra is folytatja üzleti tevékenységét Oroszországban, nemzetközi platformot biztosítva a külföldi áruk értékesítéséhez, a tavalyi nyereség 16,3 milliárd rubelt tett ki.

A NAZK pontosította, hogy a “háború nemzetközi szponzorainak” listáját azért hozták létre,hogy a nemzetközi üzleti vállalkozásotokat távozásra kényszerítsék Oroszországból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó