2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Újabb orosz katonai felszerelések érkeztek Belaruszba (képek)

Újabb vonat érkezett Belaruszba orosz katonai felszerelésekkel az Államszövetség csapatainak regionális összevonásának részeként  – közölte pénteken a belorusz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

“A Belarusz Köztársaság és az Oroszországi Föderáció csapatai (erői) regionális csoportosításának kiépítése az Államszövetség katonai biztonságának biztosítása keretében folytatódik. Egy másik, katonai felszerelést szállító vonat, ma érkezett a Belarusz Köztársaságba” – áll a közleményben.

Alekszandr Lukasenko belorusz elnök pénteken ellátogat a köztársasági szárazföldi erők nyugati műveleti parancsnokságának 230. kombinált fegyveres gyakorlóterére, ahol a belorusz-orosz regionális erők csoportosításának orosz komponense is állomásozik. A belorusz államfő meghallgatta a regionális csapatok harckészültségének befejezéséről szóló jelentést.

Október 10-én Lukasenka azt mondta, hogy megállapodott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a regionális csapatösszevonás aktiválásáról az államszövetség nyugati határainál romló helyzet miatt. A belorusz védelmi minisztérium pontosította, hogy a belorusz csapatok közös regionális csoportosításában az orosz katonák összlétszáma a tervek szerint valamivel kevesebb mint 9000 fő lesz. Az orosz katonák hamarosan elkezdtek Belaruszba érkezni, beleértve a regionális csapatösszevonás lég egységeit is. A jelentések szerint mintegy 170 harckocsi, akár 200 páncélozott harcjármű, valamint akár 100 darab 100 mm-nél nagyobb kaliberű ágyú és aknavető érkezik Beloruszba a telepítés alatt álló belorusz-orosz csapatösszevonás részeként.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elmondta, hogy Oroszország és Belarusz október 22. óta folytatja a regionális csapatösszevonás alakulatainak és egységeinek harci összehangolását Belarusz területén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó