2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Újabb mélypontra süllyedt a német kancellár megítélése – felmérés

Olaf Scholz német kancellár támogatottsága a legalacsonyabb értéket érte el a tavaly decemberi hivatalba lépése óta. A lakosságnak mindössze 25 százaléka elégedett a munkájával – derül ki a Bild vasárnap közzétett felméréséből.

“Nem működik” sem Scholz, sem a “közlekedési lámpa” kormánykoalíció – közölte a bulvárlap, amikor megosztotta a német INSA kutatóintézet által végzett felmérés eredményeit.

A megkérdezettek mindössze 25 százaléka támogatja a kancellár munkáját, 62 százalékuk pedig helyteleníti.

Ha most tartanának választást, Scholz a szavazatok 18%-ával csak a harmadik helyen végezne.

Robert Habeck zöldpárti gazdasági miniszter és Friedrich Merz, az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője jelenleg népszerűbb a kancellárnál, a felmérés szerint 25, illetve 19 százalék támogatja őket.

A Szociáldemokrata Pártot (SPD), a Szabad Demokrata Pártot (FDP) és a Zöldeket tömörítő “közlekedési lámpa” koalíció számai ugyanolyan rosszul alakultak, mint Scholzé. A közvélemény-kutatás szerint a válaszadók mindössze 27 százalékuk mondta azt, hogy elégedett a kormánnyal, 65 százalékuk pedig azt, hogy negatívan ítéli meg a kormány döntéseit.

Scholz megítélése folyamatosan csökken, mióta nyolc hónapja kancellár lett – írja a Bild.

Márciusban, amikor az ukrajnai konfliktus – amelyben Berlin Kijev oldalára állt, fegyvert szállított neki és kemény szankciókat vezetett be Moszkva ellen – még 46 százalék támogatta, de áprilisban ez a szám 38 százalékra csökkent.

A Covid-19 járvány okozta gazdasági problémákat tovább súlyosbították a Moszkvával szembeni nyugati korlátozások és az EU-ba irányuló orosz gázszállítások ebből következő csökkenése.

Annak ellenére, hogy Németország Európa vezető gazdasága, súlyosan érintette a megugró gázárak, mivel ezen a télen energiahiány veszélye fenyegeti. Vasárnap a német központi bank vezetője arra figyelmeztetett, hogy “az őszi hónapokban akár 10%-os infláció is lehetséges”, amire több mint 70 éve nem volt példa az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...