2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva
Array

Újabb jelentés a Sanghaji Együttműködés Szervezete 2 napos csúcsáról

A Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) tagországainak és megfigyelő tagországainak mai csúcstalálkozója keretein belül, a türkmén elnök az energiát és a szállítás-fejlesztést nevezte meg a SCO fő céljaiként.

 

 

Mint példa, megnevezte a régió legnagyobb gázvezetékének építését, ez lesz a Türkmenisztán- Üzbegisztán- Kazakszán- Kína valamint a Türkmenisztán- Üzbegisztán- Tádzsikisztán- Kirgizisztán- Kína gázcső-vezeték rendszer.

 

Türkmenisztán fényes kilátások elé néz a Sanghaji Együttműködés Szervezetének államaival való kooperációban, különös tekintettel az energia-szektorban és a szállításban, mint a közös munka fő szektorai – mondotta pénteken a türkmén elnök, Gurbanguly Berdimuhammedov. “A modern idők egyik komoly problémája az energiaellátás megbízhatósága, annak stabilitása és folytonossága.” – mondotta a türkmén elnök a SCO csúcson, melyen, mint díszvendég vett részt.

 

“Az új energia-infrastruktúra Eurázsiában egy közelgő valóság. Így vagy úgy, Türkmenisztán és az SCO államok elkötelezettek ennek létrehozásában és fejlesztésében” – mondta el a türkmén elnök.

Mint példa, megnevezte a régió legnagyobb gázvezetékének építését, ez lesz a Türkmenisztán- Üzbegisztán- Kazakszán- Kína valamint a Türkmenisztán- Üzbegisztán- Tádzsikisztán- Kirgizisztán- Kína gázcső-vezeték rendszer, valamint a második gáz-főcsővezeték sikeres működtetését Irán és Türkmenisztán között.

 

Egy másik példa az 1OOO kilométeres vasút építése Kazakszán és Irán között. Valamint folyamatban van a vasútépítés Türkmenisztánból Tádzsikisztánba, Afganisztánon át. Berdimuhammedov elmondta, hogy a regionális és az kontinentális szállítási folyosók “jelen körülmények között kiemelten nagy fontosságot képviselnek”.

 

 

 

 

 

 

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...